home Music & Entertainment Portraits Travel Archive by date contact
  <<

Engeland: Londen

Links rijden, maar ook links lopen en dan toch weer rechts op de roltrap staan. Je ziet het zo wanneer iemand een toerist is, het levert namelijk nogal wat onbedoelde botsingen op. Ja, ook ik had er even moeite mee. Meer eigenlijk nog dan ik zelf had verwacht. Mijn advies kijk, voor je de straat over gaat, altijd eerst even naar de grond, want daar staat welke kant je op moet kijken om veilig de andere kant te bereiken.

Vrijdag, 3 september 2004, sta ik op om 6:00 uur. De meeste spullen zijn al gepakt. Deze keer zo verstandig om ook eten en drinken mee te nemen. Om 7:05 uur vetrekt mijn trein richting Brussel Zuid alwaar ik overstap op de Eurostar richting London Waterloo Station om 9:56 uur. Door het uur tijdverschil, kom ik na bijna 2,5 uur reizen (waarvan maar twintig minuten in het donker door de tunnel) in Londen aan om 11:27 uur.
Via de metro arriveer ik halverwege de dag bij mijn 4-sterren hotel in King's Cross. Daar blijkt mijn kamer al gereed te zijn voor gebruik. I.p.v. moeten wachten tot 15:00 uur kan ik nu dus snel me spullen droppen en door naar buiten.

Het is heerlijk weer. De ongelooflijk slechte dagen die ik in de twee weken ervoor heb gehad zijn nu eindelijk weer vergeten. De weersvoorspellingen voor het gehele weekend zien er zeer goed uit, dat ik eigenlijk veel te veel kleding bij me heb wat niet gebruikt gaat worden, maar als dat het enige probleem is dan zit ik gebeiteld.
Ik beslis om deze dag relaxt te beginnen. Zo begeef ik me met mijn rugzak van minimaal 6 kilo (jaja fotoapparatuur is zwaar) richting Hyde Park. Maar eerst dien ik nog mijn musical ticket voor vanavond op te halen in Aldwych bij het Aldwych Theatre. Bij de boeking was niet duidelijk geworden welke voorstelling er geboekt was. Waarschijnlijk kon ik kiezen tussen twee tijden. De NS kon mij niet vertellen welke tijden, gelukkig was ik wat slimmer dan zij waren en kon er via Internet wel achterkomen. Mijn keuze viel op de voorstelling van 8:30 PM. Via Covent Garden, waar elke dag diverse straatartiesten hun act opvoeren kom ik bij het theater aan. De musicalticket voor Fame kan ik echter pas rond 8:00 PM ophalen. Maar nu ik weet hoe ik bij het theater kan komen, kan ik met een gerust hart de rest van de dag ergens anders doorbrengen.

Op naar Hyde park dus. Zon, water, luie stoelen, skaters... In de 'Park Deckchairs' liggen vooral de Londenaren zelf. Vaak zijn het oudere mensen die hier voor hun rust komen en op deze manier lekker een boekje kunnen lezen of een dutje kunnen doen. Vervolgens kom ik een paar hindu's tegen en na een foto te hebben gemaakt haast één zich snel naar z'n auto om een folder te halen van de 'Shri Swaminarayan Mandir', de Indiaanse Tempel in het Noorden van Londen. Ook zitten ze in Nederland, wordt me verteld, dat ik ze dus maar snel moet gaan komen bezoeken. Iedereen is welkom. Ik bedank ze en ga verder.

Aan de andere kant van Hyde Park bevindt zich Diana's Memorial, voluit: Diana, Princess of Wales Memorial Fountain. Bij deze Memorial, geopend op 6 july 2004, loopt het water vanaf het hoogste punt twee kanten op naar beneden om daar weer bij elkaar te komen. In deze cirkelvorm 'the water cascades, swirls, bubbles before meeting in a calm pool at the bottom' aldus het bord bij de entree van Diana's Memorial.

Tijd voor een ijsje, restaurant dichtbij het meer gelegen heeft het! Met ijsje nog in de hand lukt het me om een Joodse familie met traditioneel uiterlijk vast te leggen. Mr. Reily, de vader van de kids, wil graag een kopie ontvangen en hij geeft mij zijn mob en e-mail. Mooi toch die digitale wereld!

Ik vervolg mijn weg naar het Piccadilly Circus. Aan het Piccadilly bevindt zich de Virgin Megastore en gezien de rij buiten staat hier wat te gebeuren. Na enige tijd kom ik erachter dat straks de band 'Velvet Revolver' komt signeren. Na een babbeltje met de juiste personen kan ik plaatsnemen naast de overige fotografen. Zoals met veel bands arriveren de bandleden later dan gepland, maar het was het wachten waard. Een groepsfoto was moeilijk te maken vanwege de vele fotografen, maar het is ook niet dagelijks dat je 3 ex-leden van Guns N' Roses en de zanger van de Stone Temple Pilots kan vastleggen van zo dichtbij. Gaaf om Slash en Duff op 1 foto te hebben (zie mijn 'Just A Pic' gallery). De rij stond nog tot ver buiten de Record Store toen ik naar de Burger King liep om snel een eerste avondmaal naar binnen te werken.

Vervolgens heb ik in Aldwych nog even een drankje gedaan totdat ik naar binnen kon bij het theater voor de musical Fame. Een leuke show van twee en een half uur, die soms grappig was en soms eigenlijk een beetje kinderachtig. Als ik niet zo moe was van de hele dag dan had ik tot het einde toe wel genoten van deze musical, maar na de pauze begon de moeheid toe te slaan en vielen zo nu en dan mijn ogen dicht. Na afloop snel de metro terug naar de Holiday Inn gepakt en mijn tweepersoonsbedje ingedoken ;-) Kamer 217 op de 2 etage.

Door naar het reisverslag van zaterdag

Hotelkamer King's Cross Holliday Inn Covent Garden
Victoriaanse markthallen waaronder de Apple Market
Aldwych Theatre
Musical Fame
Covent Garden Piazza en
St. Paul's Church
Straatartieste op Covent Garden Piazza
Covent Garden Piazza
Underground Hyde Park Corner
Reclame naast de roltrap Underground Hyde Park Corner
Hyde Park
Hyde Park
Park Deckchairs
Hyde Park
Park Deckchairs
Hyde Park
Park Deckchairs
Hyde Park
Lake 'The Serpentine'
Hyde Park
Skater
Hyde Park
Hindu's
Hyde Park
Diana, Princess of Wales Memorial Fountain
Hyde Park
Diana, Princess of Wales Memorial Fountain
Hyde Park
Jewish Reily Family in front of 'The Serpentine'
Hyde Park
Skateles
Hyde Park
Licensed Busking in the Underground Piccadilly Circus
Neonreclame
Piccadilly Circus
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
links: zanger Scott Weiland (Stone Temple Pilots)
midden: voormalig Guns N Roses drummer Matt Sorum (peace!)
rechts: voormalig Guns N Roses gitarist Duff McKagan
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
links: zanger Scott Weiland (Stone Temple Pilots)
midden: voormalig Guns N Roses leden Matt Sorum, Duff McKagan en Slash
rechts: David Kushner
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
Slash
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
Scott Weiland
Velvet Revolver visits Virgin Megatore Piccadilly
In de rij buiten, wachten op een handtekening...
Underground Piccadilly Circus
Licensed Busking
Covent Garden Piazza
Straatartiest