home Music & Entertainment Portraits Travel Archive by date contact
  <<


Biografie fotograaf Jeroen Jansen

Sinds hij in 2001 zijn eerste spiegelreflexcamera kocht, leeft het fotografievirus in Jeroen Jansen (1977). De focus kwam al snel te liggen op concerten, festivals en andere evenementen. Begonnen met lokale beroemdheden, legde hij later ook bekende Nederlandse en internationale artiesten op de gevoelige plaat vast¹. Op zoek naar de emotie van de artiest: scherp, expressief en emotioneel. Zijn eerste reizende tentoonstelling ‘Hollandse popfestivals in beeld’ in 2003 ging langs verschillende bibliotheken in het land. In juni 2009 werd een nieuwe expositie geopend ‘Live at Parkpop’ met daarin 8 jaar Parkpop in beeld. Naast concertfotografie hebben ook reis- en portretfotografie nu zijn volle aandacht. In 2007 werkte Jeroen mee aan World Portraits met portretfoto’s uit China. In de loop van de jaren is zijn werk gepubliceerd in verschillende kranten, tijdschriften, boeken, cd-hoesjes en internetsites² en heeft hij gewerkt voor verschillende opdrachtgevers³.
Op 23 januari 2011 werd bekend dat hij de tweede prijs van de Zilveren Camera 2010 had gewonnen in de categorie Kunst, cultuur en entertainment – Enkel met een concertfoto van Marcel Veenendaal (Di-rect) tijdens het Haagse popfestival Beatstad.
Op 12 maart 2011 begon tegelijkertijd met zijn feest JJ33 een expositie met concertfoto's in het Paardcafé. De foto's hebben op 17 september 2011 tijdens zijn tweede feest JJ34 plaatsgemaakt voor een reeks nieuwe concertfoto's.
In juli 2011 was er op Den Haag CS een expositie met het thema 'Zomer'. De foto's hingen op het randstadrailplatform. In 2012 heeft Jeroen foto's aangeleverd voor de expo 'Langs de lijnen van Escamp'. Deze hingen in het stadskantoor Leyweg in Den Haag. In 2014 verleende Jeroen zijn medewerking aan de Instagram expo 'Ons Den Haag' in de Haagsche Kopjes in Den Haag met een foto van NSS2014.

¹ voorbeeldartiesten: Anouk, Kane, Di-rect, Krezip, Bløf, James Brown, Sheryl Crow, Beth Hart, Al Jarreau, Macy Gray, Alicia Keys, Amy Winehouse en meer…

² voorbeeldpublicaties: Elsevier, SP!TS, Metro, AD, Telegraaf, Posthoorn, De Ware Tijd, Times of Suriname, Pleasure, Summertime Magazine, Kennisnet InDruk, Staedion Woonspot en meer…

³ voorbeeldopdrachtgevers: AT Productions, Stichting Kennisnet, woningcorporatie Staedion, VPRO, Parkpop, PopUnie, TMF Awards, ANP, Pro Biblio, HVR Group, Den Haag Events, Doen Evenementen, Musicon, Stichting Mooi, Leef Ruim en meer…

klik voor grotere versie "Dat ook een foto de suggestie van actie prima kan overbrengen blijkt uit Di-rect-zanger Marcel Veenendaal, gefotografeerd door Jeroen Jansen (tweede prijs categorie kunst). De dynamiek van het concert wordt ondersteund door de regen, die de zanger als een gordijn van safier omhult. Soms is een foto mooier dan de werkelijkheid."

Herman Rosenberg / Algemeen Dagblad, donderdag 03 februari 2011