maandag, oktober 15, 2007

Kaschba: Booyaka, Manar en K-Liber


Het kleinschalige Ha-Schi-Ba werd gisteren gehouden op het Oranjeplein in de Schilderswijk van Den Haag. Hoewel het gedurende de hele dag een mooi multiculti feestje was met een heerlijk warm zonnetje, bleek de sfeer aan het einde van de avond toch wat grimmiger geworden. Elsevier verteld het uitgebreide verhaal met een link naar een video van RTL nieuws.


zondag, oktober 14, 2007

Stud Muffins bij Fox 19 (USA)


Woensdagochtend, 26 september 2007, gingen de Stud Muffins naar de Fox 19 tv-studio om het nummer Tricks Up My Sleeve ten gehore te brengen. In een huiselijke setting namen de Studs plaats in een kring gericht naar de twee Fox-camera's. Na 3 takes was het gebeurd en werd uiteindelijk take 2 uitgekozen om vrijdagochtend te airen bij The Morning Show. Hierbij enkele beelden die ik in de studio heb kunnen schieten.


maandag, oktober 08, 2007

Stud Muffins bij Erwin Musper (USA)


Practice makes perfect! Met die gedachte zal Erwin Musper de Stud Muffins nog even naar de studio hebben gehaald, de avond voor de echte TV opnames bij Fox 19. Uiteindelijk bleek hij natuurlijk gewoon een live opname van het nummer 'Tricks up my Sleeve' in eigen bezit te willen hebben ;-).
Zo gingen wij dinsdagavond (25 september 2007) richting de Bamboo Room Recording Studio in Highland Heights, Cincinnati, Kentucky, Amerika. Daar aangekomen ontdekten we een super-studio. Erwin Musper heeft alles in huis, want hij is ook niet zomaar een producer, al komt hij wel als een 'gewone' persoon over. Later leerden wij hoeveel hij eigenlijk al heeft gedaan en bereikt.

Nationaal Popinstituut over Musper: "Voormalige toetsenist/zanger van de groepen Windmill en Partner. Vergaart daarna (inter)nationale roem als producer dan wel technicus van acts als Doe Maar, Toontje Lager, Normaal, Van Halen, Bon Jovi, Def Leppard en de Scorpions. Hij doet maandelijks verslag van zijn wedervaren in een column in het muzikantenblad Music Maker."

Het oefenen van de song Tricks was in deze studio dan ook absoluut niet vervelend. Leuk om iedereen aan het werk te zien, waarbij Erwin bezig was alles tiptop te laten klinken voor morgen. De Studs besloten het nummer nog iets in te korten en dit zorgde voor zo'n 20 seconden winst aan het einde van het nummer. Na een aantal keren spelen was iedereen klaar om er vet tegen aan te gaan de volgende ochtend, behalve Ed. Ed had een beetje last van zijn stem en besloot dat rust nemen de beste remedie was, want de hoge noten in het nummer zouden anders wel eens een probleem kunnen worden. Vroeg naar bed voor Ed dus! Uiteraard wilden wij ook niet té laat gaan slapen, maar het einde van een echte baseball game (thuiswedstrijd Reds) lieten we niet aan onze neus voorbij gaan. En zo lagen we iets later met een voldaan gevoel op bed, om de andere dag weer fris wakker te worden. Binnenkort foto's van de Fox 19 TV opname.


De tag-deur, Anouk linksboven!


Net echt ;-)


Rookpauze


Oefenen Tricks Up My Sleeve


Oefenen Tricks Up My Sleeve


Luisteren naar de spannende stories van Erwin Musper


Exit 31 ook in de studio, bezig met nieuw album


Exit 31 minder serieus ;-)


Oefensessie Studio The Bamboo Room bij Erwin Musper


Erwin Musper geeft uitleg over de Fox TV opname

donderdag, oktober 04, 2007

Stud Muffins bandshoot in USA


Gelukkig, na een paar dagen regen was daar dan eindelijk weer de zon. Op de laatste dag van onze week in Cincinnati USA kregen we dan toch nog de kans een fotoshoot te doen. De eerste dagen zeiden we telkens tegen elkaar: in de avond, als de zon ondergaat en het die mooie goudgele gloed geeft, gaan we wat bandfoto's maken. Dat gebeurde niet en toen regende het opeens. Kut, dat dacht ik letterlijk. Maar het heeft zo moeten zijn. De laatste dag nog even snel een bandshoot doen en dan gezellig samen uit eten en dan nog even bloggen, naar bed en weg uit de USA.

We spraken af om 17:30 uur bij ons hotel de Travel Lodge in Newport, Kentucky. Ik was met een deel van de groep die middag aan het wandelen door downtown Cincinnati. Hoewel ruim gepland, kwamen we door het drukke verkeer maar net op tijd aan. Echter niet iedereen lukte het op tijd aanwezig te zijn, ook vanwege het verkeer dat toen vaststond. Dus zijn we voor het hotel nog even neergeploft op het gras. Toen iedereen er was zijn we gaan lopen. We hadden nog geen echte locaties in ons hoofd, dus dan is het lopen en kijken wat je tegenkomt. Gek genoeg doe ik dat bijna altijd met fotoshoots en het levert iedere keer weer wat op. Ik hou daarvan, het nog niet helemaal uitgedachte beeld. Het houdt het spannend en verrassend. Verder hou ik van het echte straatbeeld, liefst een beetje rauw en in dit geval was iedereen het erover eens dat de brandtrappen in Amerika ook echt voor ons als iets Amerikaans over komen. Je kan wel foto's gaan maken tegen een mooie muur, maar alleen een mooie muur vertelt je nog niet dat de foto in Amerika is gemaakt. Dus ik op zoek naar zo'n brandtrap, maar toen ik er een zag: helaas weer aan de verkeerde kant, in de schaduw. Aangezien de zon op dit tijdstip toch nog te fel was, besloot ik alvast wat foto's hier te maken. Dit besluit pakte mooi uit, want even later kwam een oude man naar ons toe en vertelde ons dat dit pand zijn pand was. Na een kort gesprek bleek deze beste man de former mayor, Johnny 'TV' Peluso, te zijn van Newport. Hij bracht ons een krantenartikel over hem, vertelde ons verhalen over van alles en nog wat, wilde met ons uit eten en kwam met het aanbod om zijn auto te gebruiken voor de bandfoto. Nou, dat laatste sloegen we niet af, volgens mij zei iedereen tegelijkertijd, kickuh! Na een mooie serie zeiden we weer gedag, want ik wilde ook nog een paar foto's maken met het avondzonlicht. Bij het gele taxiplatform aan gekomen, bleek dit toch niet zo'n fijne spot om te fotograferen, dus zijn we snel terug gelopen naar de Ohio River met zicht op de skyline van Cincinnati. Halverwege, weer terug bij het hotel, was het zonlicht het beste, dus ook daar nog even snel een foto gemaakt met alleen de mooie blauwe lucht op de achtergrond. Eenmaal bij de Ohio River is de laatste mooie foto ontstaan. Hierbij is de gehele brug zichtbaar die wij elke dag overstaken te voet of met de auto. Daarna was het eigenlijk wel gedaan met het licht, maar in net iets meer dan een uur hebben wij toch nog een leuke serie gemaakt met absoluut weer een kickuh ervaring dankzij de ontmoeting met Peluso.