maandag, augustus 27, 2007

Stud Muffins Fotoshoot


Op maandagavond 13 augustus 2007 was het weer eens tijd voor een echte shoot met de heren van de band Stud Muffins (Ed Struijlaart, Jelmer Bouma, Dick Jense, Maarten van Niel en tijdelijke drummer: Leon Schmitz). In Sir Winston Leisure Center hebben we met behulp van de Sir Winston lichtman Ed en een bouwlampie een leuke serie foto's kunnen maken. Vervolgens zijn we gereden naar een parkeerterrein alwaar in het donker met behulp van autolampen nog een tweede serie foto's is ontstaan. Het heeft wederom lekkere spontane en originele beelden opgeleverd.

In deze blog een aantal foto's uit de shoot. De officiƫle persfoto's zullen verschijnen op de nieuwe Stud Muffins website: http://www.studmuffins.nl. De header van de site is ook van afgelopen shoot.Verder nog groot nieuws: ik ga mee met de Stud Muffins naar de USA!

STUD MUFFINS NAAR DE USA
------------------------------------
Stud Muffins gaat in september op tournee naar Amerika. De band is begin
deze maand benaderd door topproducer Erwin Musper. Musper heeft o.a.
gewerkt met Van Halen, The Scorpions, Van Dik Hout en Anouk. Nadat hij
nieuw materiaal van Stud Muffins had gehoord, heeft hij de band gevraagd
te komen spelen op het internationaal vermaarde Midpoint festival in
Cincinnati. Musper, al jaren woonachtig in Amerika, is de programmeur
van het internationale podium van Midpoint.

Het Midpoint festival is een jaarlijks terugkerend festival waar in
totaal meer dan 250 bands aan deelnemen. Verspreid over 4 dagen zullen
ongeveer 50.000 mensen op het festival afkomen. Stud Muffins zal spelen
op vrijdag 28 september als afsluiter van het internationale podium. In
totaal gaat de band een week overzees en zal nog een tweetal extra
optredens verzorgen in de staat Ohio. De band is op dit moment druk
bezig om nog meer optredens te regelen, zodat de agenda goed gevuld zal
zijn. Ook zullen er diverse media optredens aan het programma worden
toegevoegd.

zondag, augustus 19, 2007

China: Xiang Mei


Xiang Mei is een meisje van 11 jaar met Down Syndrome. Ze is absoluut niet dom, als iemand in het Chinees wat tegen haar zegt begrijpt ze het echt wel. Maar ze is wel stout, altijd uit op avontuur. Nee zeggen en toch doen is voor haar echt een spelletje. Qua hygiene laat het wat Nederlandse normen en waarden betreft te wensen over: snotterbellen, plashandjes etc. Xiang Mei lijkt veel lol te hebben, bij onze groep wilde ze altijd op de rug van iemand klimmen en paardje rijden. Met eten wordt ze graag geholpen. In bad gaan vindt ze niet leuk, ze verkrampt dan en gaat snel jammeren of huilen. Het weeshuis lijkt voor haar geen slechte plek te zijn, maar het zal waarschijnlijk ook haar enige plek zijn. Door haar Down Syndrome is de kans op adoptie helaas niet echt aanwezig.

*) al deze bovenstaande informatie is gebaseerd op een interview mbv een tolk met een van de zusters en de dossier die zij over het weeskind had en mijn eigen ervaringen ter plekke (dit laatste zorgt er ook voor dat het dus deels mijn interpretatie van het verhaal is).
China: Tian Zhao


Tian Zhao, een blinde jongen uit het Xinjiang weeshuis, provincie Shanxi in China. Een kort door de bocht omschrijving: deze blinde jongen heeft een laag IQ, reageert vrij agressief en wil altijd voedsel. Omdat hij vrij moeilijk luistert, wordt hij regelmatig gestraft. De straf kan zijn dat hij geslagen wordt, maar ook wordt hij wel bang gemaakt. Zijn schrikreactie bij voorbaat maakt al veel duidelijk. Het blijkt dat er eigenlijk niet voldoende aandacht is voor deze jongen, er is geen specialist die weet hoe met hem om te gaan. De oudere vrouw die nu voor hem zorgt geeft aan dat ze eigenlijk veel te weinig tijd voor hem heeft. Hij kan nergens heen en zij kan hem ook nergens mee naar toe nemen. Daardoor is hij vooral op zichzelf aangewezen. Wanneer hij naar de andere kinderen toegaat, wordt hij daar weer weggehaald, om zo de andere kinderen tegen zijn agressieve gedrag te beschermen. Het schijnt dat Tian Zhao alleen luistert naar zuster Mary. Hij wil tijdelijk nog wel eens naar iemand anders luisteren, maar dat lukt dan enkel door hem te belonen met bijvoorbeeld eten. Andere kenmerken: hij heeft een slecht gebit met zo lijkt een dubbele rij tanden. Hij had een tumor in zijn buik, maar is daaraan geopereerd, behoudt echter wel een groot lidteken.

Zijn voorgeschiedenis: hij werd geadopteerd door een oudere vrouw, maar een paar jaar later bracht ze hem terug naar het weeshuis, ze kon hem niet hanteren. Tian Zhao kan zich zijn echte ouders nog herinneren, zij zijn hem een keer komen opzoeken in het weeshuis. Tian Zhao verteld zelf dat zijn vader hem vroeger sloeg.

Na een tijdje met hem door te brengen, realiseer je je dat er wel degelijk andere manieren zijn om hem meer gerust te stellen. Hij is erg gevoelig voor muziek en zingt graag. Ook heb ik de grootste lol met hem gehad door samen te voetballen (ja hij kan in elk geval goed schoppen ;-)). Toch blijft zijn agressie terugkeren en naar mate hij ouder wordt zal hij ook steeds meer een gevaar voor zijn omgeving worden. De aandacht die deze jongen nodig heeft zal hij helaas hier nooit vinden, maar dit weeshuis is op dit moment wel de enige die naar hem omkijkt.

*) al deze bovenstaande informatie is gebaseerd op een kort interview met de verzorgster en met hemzelf mbv een tolk, een interview met een van de zusters en de dossiers die zij over de weeskids had en mijn eigen ervaringen ter plekke (dit laatste zorgt er ook voor dat het dus deels mijn interpretatie van het verhaal is).


China: Xinjiang Orphanage


Tijdens mijn China-reis dit jaar zat ik 3 weken als vrijwilliger in het weeshuis van Houma/Xinjiang. De eerste week van onze werkzaamheden bestond uit het weeshuis verhuizen van Houma naar de grens van Houma en Xinjiang. Doordat het weeshuis een nieuwe locatie kreeg net buiten Houma, kwam het in aanmerking voor subsidiering van de overheid. Het weeshuis werd nu officieel erkend. Dat geeft uiteraard een positief gevoel en ook al was de verhuizing best zwaar, is het resultaat zeker goed te noemen. Een veel groter gebouw dan eerst en dus meer vrijheden voor de kids. Bij de verhuizing hoorde ook de grote schoonmaak en dus werd alles flink geboend, zowel de meubelstukken als de ruimtes zelf. Dat laatste was geen geintje. Een stoflaag zo dik dat wel een aantal keer vegen en dweilen nodig was. Vervolgens moesten alle verfvlekken van de grond werden verwijderd met een spatel. Maar na een week konden de kids over en was het mooi om te zien dat ze er blij uitzagen in hun nieuwe omgeving. Bij deze blog een foto van het oude weeshuis en foto's van het nieuwe weeshuis.


Het oude weeshuis


Het nieuwe weeshuis


De verhuizing