zondag, april 16, 2006

Stichting Kennisnet ICT op School


Op 15 april is de nieuwe organisatie Stichting Kennisnet ICT op School in werking getreden. De fusie tussen Stichting Kennisnet en Stichting ICT op School is daarmee voltooid. De nieuwe ict-ondersteuningsorganisatie zal zich richten op dienstverlening (Kennisnet) en belangenbehartiging (ICT op School) ten behoeve van het onderwijs.
Op 13 april kwamen de werknemers bijeen om een toelichting te krijgen op de nieuwe organisatie. Op de foto's zie je directeur Toine Maas en de muzikale kant van Frank Schijven.zondag, april 09, 2006

Zaterdagavond-concerten: NCF en M


Zaterdagavond, brak en moe op de bank, komt er opeens een msn-berichtje binnen van ene Richard Surie. Lange tijd geleden dat ik onze ex-OPY-er gesproken, laat staan gezien heb. Hij zou gaan kijken naar de New Yorkse albino jazz-zangeres M in de Zwarte Ruiter. Dat klonk als een goed plan. Echter op Internet had ik gezien dat NuClear Family die avond ook op zou treden in de Paap.
NuClear Family tegenwoordig vooral bekend door hun tweede album 'Nuclear Fission / Kernsplitsing', welke 29 december 2005 benoemd is tot, voor degene die het nog niet wisten, 'de beste Haagse CD van 2005' (volgens de Haagse popjournalisten).
Ik twijfelde of ik sowieso nog wel weg zou gaan en meldde Richard mijn brakheid van het pokeravondje gisteren en dat ik hem misschien nog wel zou zien. Uiteindelijk trok ik toch mijn schoenen aan en ging deze keer zelfs weer eens met camera en al op stap. Het was inmiddels alweer enige tijd geleden dat ik een concert had bijgewoond inclusief camera. Het voelde goed en als vanouds, maar het kostte me wel enige moeite weer in het goede ritme te komen. Blij dat ik de smaak weer te pakken kreeg, besloot ik, na een uurtje NCF, ook nog naar M te gaan kijken. Hoewel de aanvang op 23:00 uur stond, duurde het tot 00:00 uur eer ze zich richting het podium begaf. Vroeger heeft M, naar ik heb begrepen, veel opgetreden met Aretha Franklin. Met haar stembereik van zes octaven en de expressie in haar gezicht tijdens het zingen, wist de jarige een goede show neer te zetten. Ook werd duidelijk waarom M met de naam 'Mad Woman' door het leven gaat. Naast jazz, kreeg loungemuziek de kans en was zelfs triphop te horen. Een geslaagde avond, waarbij ik na afloop van het optreden nog even kon genieten van twee biertjes, samen met Richard Surie. Vervolgens de avond afgesloten met zangeres Dez. Haar had ik een lange tijd niet gezien en ook zij heeft niet stilgezeten. Leuk om te horen dat ze de laatste tijd ook met fotografie bezig is, waarbij haar interessevlak ligt in de Fashion portretshoots. Ben benieuwd!!
zondag, april 02, 2006

De Dam


Een mooie zonnige middag op de Dam (Amsterdam), wel wat koude wind. 31 maart 2006.


De Omnibus


Op het Kraaiennest in Almere is een nieuwe Omnibus school gevestigd, te weten: 'Omnibus Noorderplassen (Oecumenische Daltonschool)'. Voor Kennisnet (Stichting Kennisnet ICT op School) ben ik afgereisd naar deze winderige plek in Noord Nederland om samen met een collega de kids te laten nadenken over de (lees: hun) nieuwe Kennisnet Kids website. Dit open service project heet momenteel 'Kids In De Steigers (K.I.D.S)'. Door actief bezig te zijn met het nieuwe ontwerp van de Kids site en als het ware mee te bouwen, hopen we dat de kids zelf ook meer 'feeling' krijgen met Kennisnet.
Zo wordt Kennisnet momenteel vooral gebruikt om informatie te vinden voor werkstukken en spreekbeurten. Daarnaast spelen alle kids graag games, zowel jongens als meisjes. Andere leuke onderdelen van de huidige kids site liggen te diep verscholen en de meeste kids uit deze klas hebben zoiets als de mooie thema-pagina over het menselijk lichaam nog nooit gezien. Ook is duidelijk dat ze liever een plaatje zien (eventueel ondersteund door een woord) dan alleen een woord. De woorden zelf moeten niet te moeilijk zijn, echte internettermen (forum, poll etc.) zijn qua betekenis op deze leeftijd voor de meeste kids nog niet helder.
De kunst is om de parels van Kennisnet te laten zien en wellicht te schrappen in de hoeveelheid informatie die nu wordt aangeboden. Wel is duidelijk dat ze allemaal liever leren met behulp van de pc dan leren vanuit een leerboek. Dat voor Kennisnet hierin dus nog steeds een belangrijke taak is weggelegd mag duidelijk zijn. Wellicht meer educatieve games zal al een hoop extra kinderen naar Kennisnet doen trekken en ze daarmee verantwoord bezig laten zijn met Internet en de pc. Leuk bezig zijn en nog leren ook, wat wil een ki(n)d nog meer...